Wat ons bezighoudt

Nieuws overzicht

Wat is de doorlooptijd als ik een prijs/offerte opvraag?

Bij De Grondonderzoeker streven wij ernaar om (aan)vragen binnen één werkdag in behandeling te nemen en opdrachten (veldwerk) binnen twee weken in uitvoering te hebben.

Voor een goede voorbereiding is het daarbij wenselijk om minimaal twee werkdagen voor de uitvoering van het veldwerk de gegevens (onder andere boorplan, strategie en vooronderzoek) aan te leveren.



Heb je vragen? Neem gerust contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wat zijn de kosten voor het laten uitvoeren van veldwerk?

Bij De Grondonderzoeker hanteren wij transparante prijzen. Wij maken gebruik van een prijzenlijst met eenheidsprijzen.

Uiteraard is niet elke situatie standaard en daarom adviseren wij om altijd een prijsopgave aan te vragen. We kunnen dan de situatie en wensen bespreken en gelijk een afspraak maken over de uitvoering voor het veldwerk.

Heb je vragen? Neem gerust contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Voor welke protocollen zijn jullie erkend?

Waar kan ik meer vinden over jullie werkzaamheden?

Op onze website is een nieuwspagina waarop de meest relevante en grotere berichten te vinden zijn. Daarnaast zijn wij actief op Linkedin via de bedrijfspagina maar hoofdzakelijk via Arjan, de eigenaar van De Grondonderzoeker.

Heb je vragen? Neem gerust contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Waar bestaat de voorbereiding en locatie-inspectie uit?

Bij de voorbereiding van projecten raadplegen wij standaard onderstaande bekende en gratis bronnen:

-        Satellietbeelden
-        Google Street View
-        Hoogtekaarten (o.a. AHN)
-        Landbodeminformatie (o.a. Bodemloket)
-        Oude kaarten (o.a. Topotijdreis)
-        Openbare bodeminformatiesystemen

Wij maken in de voorbereiding standaard een ‘quickscan’ van de locatie door deze vaak gratis informatiebronnen te raadplegen waardoor vaak al een goed beeld kan worden verkregen van een locatie. Daardoor kan in de voorbereiding alvast rekening gehouden worden met onder andere verdachte (bedrijfs)activiteiten, toegangspaden, (sloot)dempingen, (half)verhardingen, asbesthoudende dakbedekking zonder dakgoot (druppelzones) en de NAP-hoogte van de locatie (in verband met diepte GWS).

Bij start van het veldwerk wordt altijd een locatie-inspectie uitgevoerd om te beoordelen of de gekozen onderzoeksstrategie en het boorplan voldoende is om een goed beeld te krijgen van de bodemkwaliteit op de locatie. Tijdens deze inspectie wordt de locatie uitvoerig bekeken om te beoordelen of op de locatie mogelijk (bedrijfs)activiteiten zijn geweest die (nog) niet bekend waren. Daarbij kun je denken aan toepassing met asbestverdacht materiaal, (half)verhardingen, brandstoftanks, werkplaatsen, wasplaatsen of opslag van vloeistoffen. Van de bevindingen worden duidelijke foto’s gemaakt en in overleg met de opdrachtgever wordt beoordeeld of de onderzoekstrategie en het boorplan aangepast moeten worden. Daarmee wordt voorkomen dat na het uitvoeren van het veldwerk hiaten of kritische afwijkingen ontstaan waardoor werkzaamheden hersteld moeten worden.

Heb je vragen? Neem gerust contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Hier vind je snel antwoord op onze veelgestelde vragen. Neem contact met ons op als je vraag hier niet wordt beantwoord.